ID-10053204

Kender du det at være drænet for energi, selv om man egentlig ikke har lavet noget som har forårsaget denne tilstand?

Sådan har jeg det i dag og jeg ved godt hvorfor.

Jeg har i den seneste tid været udsat for alt for mange energi-slugere, eller ”energi-vampyer” som de også kaldes.  I en lidt for lang periode har jeg tilladt energien at fosse ud af mig, uden at jeg har husket at fylde op på mine energidepoter.

I lidt for lang tid har jeg givet pligter og gøremål, alle  ”jeg burde altså…” og ”jeg er jo nødt til…” al min opmærksomhed og glemt at få fyldt mine energidepoter op.

Samtidg med at jeg har haft gang i min indre energi-slugere, så har jeg også tiltrukke en masse andre, udefrakommende, energi-slugere. Mennesker som har suget den sidste rest af energi ud af mig med deres brok og negativitet.

Jeg vil ønske, at jeg kunne skrive, at jeg var klar over at min posivtive energibeholder var ved at være tømt, men sandheden er at jeg først blev bevidst om det, da jeg optrådte som energi-vampyr overfor min mand.

Hvad er en energisluger?

En energisluger er alt hvad der dræner dig for energi. Det kan være opgaver eller personer, som efterlader dig med en følelse af at være udtømt, træt eller ked af det.

Det kan være opgaver som vi gør af pligt fremfor at lyst, det kan være et familiemedlem, en kæreste, en ven eller en kollega.

En energisluger vil oftest være kollegaen, der skaber konflikter på arbejdspladsen, veninden der ringer og jamrer uden et egentligt ønske om at blive vejledt i at komme videre,  en kæreste der hele tiden stiller krav, et påtrængende familiemedlem der konstant beklager sig, eller en bekendt der konstant udbreder sin negativitet på facebook.

Kort sagt alt hvad der tømmer dine energidepoter.

Vampyren i parforholdet, familen, venskabet, på arbejdspladsen.

I alle relationer er der en magtbalance, der går på, hvem der får lov til at fylde mest, og hvem der får flest behov dækket.

Hvis man ikke er bevidst om det, kan den ene i forholdet komme til at overtage magten på den andens bekostning og det kan blive så massivt, at det udvikler sig til energivampyrisme.

Det ideelle forhold– uanset om det er i parforholdet, i familien, venskaberne eller på arbejdspladsen,  er der hvor begge parter får fornyet energi, fordi vi fylder hinandens energidepoter op når vi er sammen.

Uanset forholdets art, er det uundgåeligt at  der indimellem sker en forskydning i energiniveauet, og den ene part bliver til en vampyr, som suger al energi ud af en.

Når det sker er det vigtigt at vi får fyldt vores energidepoter op hos andre. For vi kan sagtens i en periode udholde at vores partner, ens familiemedlem, ven eller kollega optræder som vampyr. Der hvor vampyren bliver livstruende er når en person indtager en permanent vampyrrolle, eller en sitation bliver permanent energidrænende.

Sådan undgår du energislugere

Du indgår energislugere, ved at lytte til din krop, dit hjerte og dit sind.

Når du begynder at  blive uforklareligt træt eller får ondt i kroppen, så spørg dig selv om du går på kompromi med dine ønsker og behov.

Når du begynder at  føle dig trist, så spørg dig selv om du følger dit hjerte eller om det er udefrakommende forventninger du efterleve.

Lyt til dit sind, for din intution skal nok guide dig, hvis du lytter. Stå ved dine følelser – alt for mange lytter ikke til deres intuition. Vi er tilbøjelige til at lade udefrakommende normer og moral sætte spørgsmålstegn ved rigtigheden af de følelser vi har.

Vær bevidst om hvornår du selv optræder som energi-vampyr

Vi optæder oftest som energi-vampyrer når vi ikke lever i overensstemmelse med vores egne ønsker og behov. Så vær bevidst om hvornår du gør ting af pligt og hvornår du overfører dine egne negative følelser til andre. 

Vi kan alle rammes af sorg eller anden personlig krise, som gør at vi i en periode bliver energislugere. Her er det vigtigt, at vi husker at når den person, vi henter energi fra, søger væk fra os, så er det ikke en afvisning af os, men for at hente energi, og overskud til forsat at hjælpe os.

5 energi råd.

Træn din intutition – Genopdag din indre stemme, dine følelser og din mavefornemmelser. Fjern dig evt fysis, når du føler ubehag ved en situation eller en person. På afstand kan du måske bedre tyde de signaler din krop fortæller dig.

Sæt grænser – Sæt grænser over for folk, du holder af. Undgå at være anklagende men vær neutral og fortæl hvad dine behov er, hvad du kan acceptere og ikke acceptere.

Fyldt dit energidepot op – Skab dit eget rum, hvor du gør ting der er godt for dig selv og som fylder dig med energi. Sørg også for jævnligt for at være sammen med mennesker, der lader dig op med positiv energi.

“1-2 modellen” –Prøv for hver gang du gør noget af pligt, at belønne dig selv med to ting du gør af lyst.

Energikarma– Send en masse positiv energi afsted. Det er et faktum at energi smitter og den energi vi udsender, er den vi få retur. Jo mere positiv energi vi sender ud, jo mere positiv energi får vi retur.